Results 1 to 1 of 1

De Regels van het forum in het Nederlands

  1. #1
    Forum Expert Simon Lloyd's Avatar
    Join Date
    03-02-2004
    Location
    locked in the cage
    MS-Off Ver
    All the ones my homepage shows
    Posts
    3,161

    De Regels van het forum in het Nederlands

    Lees en eerbiedig deze eenvoudige regels!

    1. Geef threads bondige en duidelijke titels De titel moet je probleem beschrijven, niet de beoogde oplossing. Gebruik termen die geschikt zijn voor een Google-zoekopdracht. Slechte titels, zoals Help, Dringend, Hulp nodig, Formule probleem, Code probleem en Advies nodig, worden behandeld naar gelang de ervaring van de OP met het forum. Als je minder dan 10 berichten hebt, kun je een verzoek verwachten om de titel te wijzigen. Verwacht wordt dat je daar ook op reageert. Als je 10 of meer berichten hebt, kan je bericht worden gelocked, zodat je een nieuwe thread met een passende titel kunt starten.

    Als je de titel van de thread wilt wijzigen, klik je op EDIT POST in het originele bericht en daarna op de knop Go Advanced. Wijzig daar de titel. Als er twee of meer dagen zijn verstreken, verschijnt de EDIT POST knop niet meer en kun je een moderator vragen om de titel te wijzigen.

    2. Plaats geen vraag in de thread van een ander lid - start je eigen thread Als je het belangrijk vindt, plaats dan een link naar de andere thread. Je mag maximaal 3 links naar andere URL's in een enkel bericht plaatsen, niet meer. Dus link alleen naar de relevante pagina's.

    3. Gebruik code tags rond code Code zonder tags maakt je code moeilijk te lezen en kan moeilijk worden gekopieerd om te testen. Markeer je code en klik op de knop [#] boven in het berichtvenster (als je een bestaand bericht bewerkt, druk op Go Advanced om de knop [#] te zien). Het resultaat verschijnt als volgt in het bewerkingsvenster:

    [code]Please [url=https://www.excelforum.com/login.php]Login or Register [/url] to view this content.[/code]

    ... en ziet er in het geposte bericht zo uit::
    Please Login or Register  to view this content.
    Je kunt de code tags ook handmatig invoeren als je dat wil. Voor meer informatie over deze en andere tags, klik hier.

    4. Stuur geen privé-bericht (PM) of e-mail met vragen over Excel (of Word, Access etc.) naar moderators of andere leden. Het doel van een openbaar forum is oplossingen te delen voor gemeenschappelijke (en soms ongewone) problemen met alle leden.

    5. Dupliceer geen threads. Als je de vraag in een forum hebt geplaatst, moet je die niet opnieuw in een ander forum plaatsen. Je dupliceert daardoor inspanningen. Als je vindt dat de thread in het verkeerde forum staat en naar een ander forum moet worden verplaatst, vraag dan via privé-bericht (PM) een moderator of adminstrator om dat voor je te doen.

    6a. Feedbackregel:
    • Wees voorkomend - geef feedback aan voorgestelde oplossingen en neem de moeite om degenen die tijd hebben besteed om je te helpen te bedanken
    • Als je zelf een probleem oplost voordat iemand anders heeft gereageerd, post dan je oplossing om de thread te voltooien.
    • Wijzig nooit een thread of bericht waarop anderen reeds hebben gereageerd
    • Advies en goede aanbevelingen van alle gebruikers zijn welkom. Maar zulke aanbevelingen in willekeurige gekozen threads kunnen als niet-relevant worden beschouwd en als zodanig worden gemodereerd door verwijdering of verplaatsing naar een aparte thread.
    • Modereren wordt gedaan door de op enig moment actieve moderators. Het verleden is niet altijd relevant voor de huidige behoeften aan toezicht of beslissingen. Ook moderators zijn gewoon mensen. Als er kennelijk fouten worden gemaakt, wijs ze daar dan beleefd op via een privébericht of de REPORT-functie.
    • Ernstige zorgen moeten worden kenbaar gemaakt aan het moderators team via een privé-bericht (PM) of in daartoe bestemde threads in het Water Cooler forum.

    6b. Algemeen fatsoen wordt te allen tijde verwacht in alle berichten, zowel publiek, als privé.
    • Vermijd grove taal (dus geen woorden die je niet zult horen op zondagsschool)
    • Gebruikersnamen die als kwetsend of getuigend van slechte smaak worden beschouwd, kunnen worden gewijzigd of uitgesloten hangende de bespreking daarvan door forumleiders en de betreffende gebruiker.
    • Alle adviezen / klachten worden beoordeeld in de geest waarin ze worden gebracht. Hou dat in gedachten. Een onheuse of botte formulering kan ertoe leiden dat eventuele goede suggesties worden genegeerd. Wees daar niet de oorzaak van.
    • Hoe kwaad of gekwetst je ook bent over iets, er wordt altijd verwacht dat dat op beleefde wijze wordt besproken.
    • Sarcasme is leuk maar gevaarlijk in tekstvorm. Gebruik het met wijsheid.

    7a. Negeer geen verzoeken van administrators, moderators of senior leden van het forum. Als hun verzoek of instructie niet duidelijk is, stuur hen dan een privé-bericht (PM) om hun hulp of verduidelijking te vragen.

    7b. Plaats geen bericht in een thread waar een moderator verzoek (bijvoorbeeld titelwijziging, code-tags) nog op reactie wacht. - Dit geldt voor de oorspronkelijke post en alle deelnemers in de thread.

    8. Plaats geen cross-post zonder een link. Cross-posting is wanneer je dezelfde vraag in verschillende forums op het web plaatst. Je zult ervaren dat mensen niet geneigd zijn om te reageren op cross-posts, omdat ze mogelijk hun tijd verdoen om een probleem op te lossen dat elders al is opgelost. We hebben liever dat je helemaal geen cross-post plaatst, maar als je dat doet (en dat zal waarschijnlijk niet onopgemerkt blijven), moet je een link vermelden (kopieer de url van de adresbalk in je browser) naar de cross-post. Verwacht dat cross-posts zonder een link worden gesloten.

    9. (regel vervallen)
    10. (regel vervallen)

    11. Stel geen vragen over het kraken of omzeilen van een beveiligingsmaatregel. Dergelijke berichten zullen worden verwijderd, en herhaalde overtreders worden uitgesloten. Dit geldt ook voor het plaatsen van links naar sites die software, code of services bieden om dit te doen of het plaatsen van code om wachtwoorden te verwijderen.

    12. Citeer geen volledige berichten - dat is gewoon vervuiling. Als je op een bericht reageert, citeer dan enkel een paar relevante regels die duidelijk maken naar wie en waarop je reageert.

    13a. Zet geen links naar commerciele sites of diensten of naar concurrerende forums in handtekeningen en berichten.
    • Reclame voor of links naar andere forums die betrekking hebben op hetzelfde onderwerp als dit forum is verboden.
    • Links in berichten naar je eigen blogs of code site moeten direct verwijzen naar relevant gratis materiaal op je site dat specifiek over het onderwerp van die discussie gaat.
    • Links in handtekeningen moeten direct verwijzen naar de pagina op je site die in hoofdzaak je gratis materiaal presenteert. Content welke commerciële diensten aanbiedt, moet staan op een pagina die via je homepage wordt opgeroepen. Link niet direct naar je commerciële diensten van uit het forum.
    • Overige links naar commerciële aanbiedingen worden verwijderd, eventueel met een uitsluiting als het als spam wordt beschouwd.
    • Als je om de een of andere reden ervan overtuigd bent dat je rechtstreeks naar je commerciële diensten of pagina's moet linken, vraag dan vooraf toestemming aan het moderators / administrators team. Verwacht daar niet te veel van, maar het kan geen kwaad het te vragen (niet geschoten is altijd mis).

    13b. Plaats geen links naar persoonlijke sites of diensten als je enige bijdrage hier op het forum.
    • Als het enige wat je te bieden hebt, ook in de secties Water Cooler en Tools / Tips, links naar je eigen blogs of persoonlijke sites / diensten zijn, dan zeggen we met alle respect: 'Nee, bedankt.' Dit is niet persoonlijk bedoeld, maar het Excel Forum is een gemeenschap, als je inhoudelijk wilt bijdragen aan deze gemeenschap, doe dat dan.
    • Het plaatsen van links naar je gratis tools en tips direct in de threads van onze hulpvragers is geaccepteerd als dat minder dan 10% van je bijdragen betreft. Dus in hooguit 1 op de 10 van je eigen berichten mag je mensen naar je eigen gratis links verwijzen.
    • Verdien je strepen met directe hulp zoals we allemaal doen, dan is verwijzen voor algemene doeleinden natuurlijk en acceptabel.

    13c. Vraag niet om betaling in je berichten of handtekeningen.
    • Dit is een gratis forum. Al je gratis forumbijdragen worden in deze geest aangeboden, zowel in berichten als handtekeningen.


    Wil je snel antwoord op je vraag?
    • Zorg ervoor dat je vraag niet te vaag is. Ga er niet van uit dat iemand bekend is met je probleem. Omschrijf je probleem in de tekst van je bericht. Tevens kun je kleine bijlage toevoegen. We hebben het geluk om over meerdere Excel-goeroes te kunnen beschikken, maar gedachtenlezers zijn zeldzaam.
    • Vermijd echter irrelevante details. Wees beschrijvend en beknopt. Korte, directe en to-the-point vragen met goede thread titels worden bijna altijd snel beantwoord.
    • Houd de scope van je vraag redelijk beperkt. Vragen zoals: "Hoe installeer ik een boekhoudsysteem in Excel?" kunnen lang wachten op antwoord.
    • Maak duidelijk wat je al hebt geprobeerd. ("Berekenen is ingesteld op automatisch, maar formules worden nog steeds niet berekend"), zodat hulpgevers jouw of hun tijd niet verspillen.
    • Voeg een WORKBOOK bij. Niemand wil eerst gegevens van een afbeelding moeten overtypen of tekst van je bericht in een spreadsheet copieëren voordat naar een oplossing gezocht kan worden. Om een bestand toe te voegen, klik je op de knop "Go Advanced". Klik vervolgens op de knop met de paperclip (of scroll naar beneden naar de Advanced Options en selecteer Manage Attachments) en blader naar het gewenste bestand. Selecteer het bestand en klik vervolgens op de Upload knop.
    • Als je vraag niet binnen een dag is beantwoord, overweeg dan om nog een bericht toe te voegen met eventuele aanvullende informatie die volgens jou relevant is. Als je denkt dat je bericht al goed is, antwoord dan gewoon op je eigen vraag met de tekst "Bump no response", waardoor het bovenaan het forum komt.
    Algemene suggesties:
    • Vermeld niet je e-mailadres in een bericht, tenzij je niet genoeg kunt krijgen van spam in je postvak.
    • Plaats nooit persoonlijke of vertrouwelijke gegevens in een workbook. Als je dat per ongeluk toch hebt gedaan, stuur dan een privé-bericht naar een moderator of admin om de gegevens direct en permanent te verwijderen. Voeg een link naar je bericht toe in het privé-bericht.
    • Niet meer dat 3 links naar andere URL's zijn in een enkel bericht toegestaan. Wees voorzichtig, meerdere pogingen om te posten met meer dan 3 links kunnen je IP-adres blokkeren.
    • Bevestig de reacties die je ontvangt, goed of slecht. Als je probleem is opgelost, zeg dat alstublieft duidelijk en markeer je thread als SOLVED: Klik op de optie Thread Tools in het menu boven de thread en kies "Mark this thread as solved". Of klik op de knop Edit Post in je eerste bericht in de thread, klik op "Go Advanced" en selecteer [SOLVED] in de keuzelijst van Prefix. Klik op Save Changes. Als er meer dan twee dagen zijn verstreken, verschijnt de optie Edit Post niet meer. Vraag dan een moderator om de thread te markeren.

    Onderstaande is de herziene niveau structuur
    - Registered User: Nieuwe gebruikers
    - Forum Contributor: 60 dagen geregistreerd en 100 berichten ... je kunt een non-animated avatar uploaden.
    - Valued Forum Contributor: 120 dagen geregistreerd, 300 berichten en 150 reputatiepunten ... je kunt een animated avatar uploaden.
    - Forum Expert: 360 dagen geregistreerd, 1200 berichten en 600 reputatiepunten ... je kunt een profielfoto uploaden
    - Forum Guru: gepromoveerd door stemming van Forum Expert niveau
    - Forum Moderator: gepromoveerd van Forum Guru of Forum Expert niveau
    - Forum Administrator: gepromoveerd van Forum Moderator niveau










    Many thanks to Forum Expert Tsjallie for translating these rules.
    Last edited by dominicb; 08-16-2017 at 04:20 PM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 1