+ Reply to Thread
Results 1 to 28 of 28

Connecting to the Forum

  1. #1
    Valued Forum Contributor
    Join Date
    01-03-2016
    Location
    Conwy, Wales
    MS-Off Ver
    2016
    Posts
    974

    Connecting to the Forum

    Of late, I have been experiencing a lot of technical difficulties gaining access to the forum, moving from page to page within the forum, posting etc. About 70% of the time everything is fine, response time is fine etc. But at other times:

    -I cannot get into the forum for ages - when I try to verify if the site is up, I always get the response that site is up, and that it must be me or my ISP - yet all I get if I try to access the forum is a screen that screams "Database Error"
    -When I post I often get the message saying that the post did not happen and that I should try again in 30 seconds - I've complied only to find that there are now 2 identical posts. So now I check to see. Usually the post is there. So why the message?
    -On one thread, I got the same message and went to check and found that the post was indeed there, but that the attachment was not. So I re-posted with the attachment. checked again. still no attachment. posted again with attachment. this time no message - looked above (this time the thread is visible) only to find the atachment is now there on all 3 posts!

    I have tried with Internet Explorer, Firefox and Chrome and the problems seem to occur with all of them. I have deleted all history, all cookies etc. Everything zapped. I have re-booted. The same applies to Safari on my iPad. I have also switched off and reset the router. All to no avail.

    Is it just me or is everyone having the same level of difficulties?
    If it is just me, what can I change to sort it?
    Are there any settings to tweak in my browsers?

    I have no difficulties with any other sites, have a powerful PC, and am running Windows7
    Last edited by Kevin#; 04-06-2016 at 04:15 AM.
    If a response has helped then please consider rating it by clicking on *Add Reputation below the post
    When your issue has been resolved don't forget to mark the thread SOLVED (click Thread Tools at top of thread)

  2. #2
    Forum Moderator AliGW's Avatar
    Join Date
    08-10-2013
    Location
    Ipswich, England
    MS-Off Ver
    MS 365 Business (Win 10 - Work) & MS 365 Subscription Insider (Win 10 - Home)
    Posts
    47,489

    Re: Connecting to the Forum

    You are not alone: it happens to me intermittently. There is one other forum I use (not a vBulletin one) where it happens occasionally, too: I have learnt to live with it.
    Ali


    Enthusiastic self-taught user of MS Excel who's always learning!

    Forum Rules (updated September 2018): please read them here.
    How to use the Power Query code you've been given: help here. More about the Power suite here.
    Don't forget to say "thank you" to those who have helped you in your thread. If you wish, you can also reward them by clicking on their reputation star bottom left.

  3. #3
    Forum Guru TMS's Avatar
    Join Date
    07-15-2010
    Location
    The Great City of Manchester, NW England ;-)
    MS-Off Ver
    MSO 2003,2007,2010
    Posts
    32,489

    Re: Connecting to the Forum

    Sadly, what you are experiencing is nothing new and has been reported time after time after time. Current performance is good compared to what it has been, although I hit the Database Error earlier today. As Ali says, you have to learn to live with it if you want to play here.
    Trevor Shuttleworth - Excel Aid

    I dream of a better world where chickens can cross the road without having their motives questioned

    'Being unapologetic means never having to say you're sorry' John Cooper Clarke


  4. #4
    Forum Guru Pete_UK's Avatar
    Join Date
    12-31-2011
    Location
    Warrington, England
    MS-Off Ver
    Office 2019 (still learning)
    Posts
    21,057

    Re: Connecting to the Forum

    It happened quite a bit to me on Monday and Tuesday (Database error). If I can't get onto the site, I just do something else (like a spot of gardening), and then try again later on.

    Pete

  5. #5
    Valued Forum Contributor
    Join Date
    01-03-2016
    Location
    Conwy, Wales
    MS-Off Ver
    2016
    Posts
    974

    Re: Connecting to the Forum

    I thank you all for your answers.
    I too have learned to "live with it". It's just that this week it has been particularly bad and I was hoping that I could do something to alleviate some of the pain!
    Kevin

  6. #6
    Forum Moderator
    Join Date
    11-06-2014
    Posts
    77

    Re: Connecting to the Forum

    Hi Kevin,

    -I cannot get into the forum for ages - when I try to verify..
    As you might know, Excel Forum family has around a million members and at times a lot of these members are accessing the forum at the same time. And due to traffic overload the network sometimes may act up, resulting in access delay and slower response time.

    - yet all I get if I try to access the forum is a screen that screams "Database Error"
    Yes, we agree with you as it happens some time because of some connectivity issues between Sucuri server and Excel Forum server which gets automatically resolved in 5-10 minutes of window.

    -When I post I often get the message saying that the post did not happen and that I should try...
    Security firewall settings within the user’s network sometime, doesn’t allow some sites to pass through the security barrier and for that we would suggest you to switch to some other network and if the problem still exists, please let us know so that we can take required actions.

    The 30 second window while posting messages is enabled in the forum just for the purpose of avoiding spam and that’s why the users are advised by the forum to wait for a while before posting again.

    -On one thread, I got the same message and went to check and found that the post was in...
    It happens because sometime when user try to post more than 1 post within 30 seconds of frame intentionally or unintentionally, he/she gets a message asking to wait for 30 seconds to make the second post live and meanwhile system sends the first post in queue to go live. However, there are chance that the first post may miss the attachment in case OP tried to attach the file. Or you may experience loss of content.

    For such instances, we always suggest you to wait for 30 seconds and then refresh the page once to confirm whether your first post went live or not. In case yes, please check if it is fine and have all the details you have included.


    P.S: The paper clip option to attach file is currently not operational so we would suggest you to use the "Manage Attachment" option to attach files with your queries/responses.

    We hope these suggestions will be able to help you. Still we have reported these issues to our tech team and we would get back to you as soon as we get an update from our techies about your problems.

    Thank you for your patience and understanding.

    Best regards,
    Team Excel Forum

  7. #7
    Valued Forum Contributor
    Join Date
    01-03-2016
    Location
    Conwy, Wales
    MS-Off Ver
    2016
    Posts
    974

    Re: Connecting to the Forum

    Thanks @EFmanagement

  8. #8
    Forum Guru Pepe Le Mokko's Avatar
    Join Date
    05-14-2009
    Location
    Belgium
    MS-Off Ver
    Excel 2010 on Linux
    Posts
    12,031

    Re: Connecting to the Forum

    As you might know, Excel Forum family has around a million members and at times a lot of these members are accessing the forum at the same time. And due to traffic overload the network sometimes may act up, resulting in access delay and slower response time.
    If 860000 (of which about 600000 never posted a single word) is "around a million", it is a very interesting way of looking at things ( something like the ROUNDUP function)

    For the moment there are some 580 people browsing of which the great majority are guests ( about 500 out of the 580 which is " about" 86%)

    Say that when the US members get active there will be 20 times more people connected ( which I doubt). That makes 10000. Is that so much to handle?

    AT the moment there are 3000 people connected at MrE and all works flawlessly.

    Yes, we agree with you as it happens some time because of some connectivity issues between Sucuri server and Excel Forum server which gets automatically resolved in 5-10 minutes of window
    Doesn't seem very efficient to me


    No comment on the other answers, they are more " vague excuses" then anything else.

    I'll be around again in a month or so to see if things have improved, which I seriously doubt
    Last edited by Pepe Le Mokko; 04-11-2016 at 08:06 AM.

  9. #9
    Forum Guru Tony Valko's Avatar
    Join Date
    12-31-2011
    Location
    Pittsburgh
    MS-Off Ver
    2002, 2007:2013
    Posts
    18,890

    Re: Connecting to the Forum

    The last couple of days I've had trouble connecting to the site.

    When I try to directly connect I get this:

    Warning: require_once(./packages/vbattach/index_.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/eforum/public_html/forum.php on line 104

    Fatal error: require_once(): Failed opening required './packages/vbattach/index_.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/eforum/public_html/forum.php on line 104
    I emailed the site admin and got the canned reply: "We got your email message. We'll get back to you".

    While waiting for a response I visited another Excel forum and saw a link to a thread at Excel forum.

    I clicked the link and was able to connect that way.

    However, if I leave the forum and try again to directly connect I still get the error message above.

    WTH?
    Biff
    Microsoft MVP Excel
    Keep It Simple Stupid

    Let's Go Pens. We Want The Cup.

  10. #10
    Forum Guru TMS's Avatar
    Join Date
    07-15-2010
    Location
    The Great City of Manchester, NW England ;-)
    MS-Off Ver
    MSO 2003,2007,2010
    Posts
    32,489

    Re: Connecting to the Forum

    @Tony: is this a case where clearing the cache may help? No idea, clutching at straws

  11. #11
    Forum Guru Tony Valko's Avatar
    Join Date
    12-31-2011
    Location
    Pittsburgh
    MS-Off Ver
    2002, 2007:2013
    Posts
    18,890

    Re: Connecting to the Forum

    I clear everything at the end of each day. Cookies, history, cache.

  12. #12
    Forum Guru TMS's Avatar
    Join Date
    07-15-2010
    Location
    The Great City of Manchester, NW England ;-)
    MS-Off Ver
    MSO 2003,2007,2010
    Posts
    32,489

    Re: Connecting to the Forum

    Fair enough. Like I said, clutching at straws. Not experienced this particular problem myself.

  13. #13
    Forum Moderator
    Join Date
    11-06-2014
    Posts
    77

    Re: Connecting to the Forum

    I emailed the site admin and got the canned reply: "We got your email message. We'll get back to you"....
    Hi Tony,

    We have forwarded your query to the tech team and we will get back to you shortly. Couple of more users had reported about Fatal error however we rectified at that moment and it is working fine for them now.

    As soon as we will hear from TT, we will contact you through admin mail.

    Regards,
    Team Excel Forum

  14. #14
    Forum Guru Tony Valko's Avatar
    Join Date
    12-31-2011
    Location
    Pittsburgh
    MS-Off Ver
    2002, 2007:2013
    Posts
    18,890

    Re: Connecting to the Forum

    I was contacted by the site admin and was asked to provide additional info.

    This is a weird problem!

    I can not directly connect to the site but I'm able to connect through other links. I'm using this link to connect:

    http://www.excelforum.com/showthread...83#post4362583

  15. #15
    Valued Forum Contributor
    Join Date
    01-03-2016
    Location
    Conwy, Wales
    MS-Off Ver
    2016
    Posts
    974

    Re: Connecting to the Forum

    @Tony Valko I also received that message (or one very similar to it about 2 weeks ago).
    It happened after the site crashed on me.
    I used the standard "delete all" in browser "delete history" - made no difference!
    I re-booted - still no success!
    I regularly use a utlility program that cleans up lots of things on my PC, including temporary files. So in desperation I ran that.
    I then tried to connect to the site and got "Database Error"!
    I was growling at the PC by now!

    The good news is that your error has not come back since.

  16. #16
    Forum Guru Tony Valko's Avatar
    Join Date
    12-31-2011
    Location
    Pittsburgh
    MS-Off Ver
    2002, 2007:2013
    Posts
    18,890

    Re: Connecting to the Forum

    Quote Originally Posted by Kevin# View Post
    ...including temporary files.
    I also delete those on a regular basis.

  17. #17
    Forum Guru Tony Valko's Avatar
    Join Date
    12-31-2011
    Location
    Pittsburgh
    MS-Off Ver
    2002, 2007:2013
    Posts
    18,890

    Re: Connecting to the Forum

    I am now able to directly connect to the site. Let's hope it stays that way!

    Thanks for your assistance!

  18. #18
    Forum Guru Tony Valko's Avatar
    Join Date
    12-31-2011
    Location
    Pittsburgh
    MS-Off Ver
    2002, 2007:2013
    Posts
    18,890

    Re: Connecting to the Forum

    Quote Originally Posted by Tony Valko View Post
    I am now able to directly connect to the site.
    Well, that didn't last long. Back to getting the error and not being able to directly connect to the site.

  19. #19
    Administrator FDibbins's Avatar
    Join Date
    12-29-2011
    Location
    Duncansville, PA USA
    MS-Off Ver
    Excel 2000/3/7/10/13/16
    Posts
    50,901

    Re: Connecting to the Forum

    Tony, I know this is late, but do you still have this problem?
    1. Use code tags for VBA. [code] Your Code [/code] (or use the # button)
    2. If your question is resolved, mark it SOLVED using the thread tools
    3. Click on the star if you think someone helped you

    Regards
    Ford

  20. #20
    Forum Guru Tony Valko's Avatar
    Join Date
    12-31-2011
    Location
    Pittsburgh
    MS-Off Ver
    2002, 2007:2013
    Posts
    18,890

    Re: Connecting to the Forum

    Yes

    Another thread on the subject:

    https://www.excelforum.com/showthread.php?t=1136092

    About 99% of the time when I try to connect via this url:

    http://www.excelforum.com/

    I get those error messages.

    I am (currently) able to connect via this url:

    http://www.excelforum.com/showthread...83#post4362583

  21. #21
    Forum Guru Tony Valko's Avatar
    Join Date
    12-31-2011
    Location
    Pittsburgh
    MS-Off Ver
    2002, 2007:2013
    Posts
    18,890

    Re: Connecting to the Forum

    For the last couple of days I have been able to connect to the site thru the main url:

    http://www.excelforum.com/

    I hope this is a permanent fix.

  22. #22
    Administrator FDibbins's Avatar
    Join Date
    12-29-2011
    Location
    Duncansville, PA USA
    MS-Off Ver
    Excel 2000/3/7/10/13/16
    Posts
    50,901

    Re: Connecting to the Forum

    Tony, I have been having a d/c problem now and then, but not a connect problem. I have reported this to the TT

  23. #23
    Forum Expert Doc.AElstein's Avatar
    Join Date
    05-23-2014
    Location
    '_- Germany >Outside Building things.... Mostly
    MS-Off Ver
    Office 2003 2007 2010 PC but Not mac. XP and Vista mostly, sometimes Win 7
    Posts
    3,618

    Re: Connecting to the Forum

    This one I had today, - not such a common one
    ServerTooBusy.jpg
    http://imgur.com/QMEoZH9
    ServerTooBusy.JPG

    All good Fun ?

    Attached Images Attached Images
    '_- Google first, like this _ site:ExcelForum.com Gamut
    Use Code Tags: Highlight code; click on the # icon above,
    Post screenshots COPYABLE to a Spredsheet; NOT IMAGES PLEASE
    http://www.excelforum.com/the-water-...ml#post4109080
    https://app.box.com/s/gjpa8mk8ko4vkwcke3ig2w8z2wkfvrtv
    http://excelmatters.com/excel-forums/ ( Scrolll down to bottom )

  24. #24
    Forum Guru Pete_UK's Avatar
    Join Date
    12-31-2011
    Location
    Warrington, England
    MS-Off Ver
    Office 2019 (still learning)
    Posts
    21,057

    Re: Connecting to the Forum

    Yes, I got that one about half an hour or so ago. Still, I'm going away for a few days shortly, so hopefully it will all repaired (!!) by the time I get back.

    Pete

  25. #25
    Forum Guru Tony Valko's Avatar
    Join Date
    12-31-2011
    Location
    Pittsburgh
    MS-Off Ver
    2002, 2007:2013
    Posts
    18,890

    Re: Connecting to the Forum

    The server is too busy...
    Yeah, I've been getting that one for the last couple of days.


  26. #26
    Forum Expert Doc.AElstein's Avatar
    Join Date
    05-23-2014
    Location
    '_- Germany >Outside Building things.... Mostly
    MS-Off Ver
    Office 2003 2007 2010 PC but Not mac. XP and Vista mostly, sometimes Win 7
    Posts
    3,618

    Re: Connecting to the Forum

    And Email Notifications or Replies to Threads ( For those who opt to have them ) are no longer working again

    The Forum Software is throwing a Paddy Today

  27. #27
    Forum Expert Doc.AElstein's Avatar
    Join Date
    05-23-2014
    Location
    '_- Germany >Outside Building things.... Mostly
    MS-Off Ver
    Office 2003 2007 2010 PC but Not mac. XP and Vista mostly, sometimes Win 7
    Posts
    3,618

    Re: Connecting to the Forum

    And Email Notifications or Replies to Threads ( For those who opt to have them ) are no longer working again

    The Forum Software is throwing a Paddy Today

    _....And Duplicate posts

    _...and scurri Time out

    _... and ... Good move Pete !


    SaysItAll.jpg
    SaysItAll.JPG
    Last edited by Doc.AElstein; 10-05-2016 at 08:29 AM.

  28. #28
    Forum Expert Doc.AElstein's Avatar
    Join Date
    05-23-2014
    Location
    '_- Germany >Outside Building things.... Mostly
    MS-Off Ver
    Office 2003 2007 2010 PC but Not mac. XP and Vista mostly, sometimes Win 7
    Posts
    3,618

    Connecting to the Forum using Internet Explorer: User IPs blocked. Using a Proxy works

    Hi,
    Currently some people are blocked from ExcelForum by Sucuri when trying to access the site in Internet Explorer, or they cannot get access to the forum in Internet Explorer.

    Internet Explorer 9.
    Here for example, on one of my computers I get a security warning in Internet Explorer 9. So I cannot access the Forum on Internet Explorer ( 9 ) on that computer

    IE9SecurityWarning.JPG http://imgur.com/ireJ1ym

    I can still access Excel Forum on Google Chrome.
    I can also access Excel Forum in Internet Explorer 9 using any Proxy site. ( I expect it might be unwise to do that when logged in, as I believe the proxy site then will know your password ??? )
    _...._________________________________________________

    Internet Explorer 11
    Here for example, My IP is blocked on another computer when I attempt to access the site using Internet Explorer 11

    BlockedEFonIE11.txt https://app.box.com/s/eqya7k45rcn7sxbu8y0zdwa6r9xyo6bw

    InternetExplorer11Blocked.JPG http://imgur.com/047BJGo
    InternetExplorer11BlockedEFcom.JPG http://imgur.com/8oenGbD

    This problem has also been reported in these Threads: https://www.excelforum.com/suggestio...my-access.html
    https://www.excelforum.com/suggestio...ml#post4623407
    https://www.excelforum.com/suggestio...ml#post4623402


    I can still access Excel Forum on Google Chrome.
    I can also access Excel Forum in Internet Explorer 11 using any Proxy site , ( I expect it might be unwise to do that when logged in, as I believe the proxy site then will know your password ??? )

    Alan





    EDIT: That last problem appears Solved now
    https://www.excelforum.com/suggestio...ml#post4623993
    Last edited by Doc.AElstein; 04-06-2017 at 02:26 PM.

+ Reply to Thread

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. If > Indirect > Match Formula - Can I include an OR function?
    By Drakanish in forum Excel Programming / VBA / Macros
    Replies: 1
    Last Post: 02-17-2016, 08:52 AM
  2. [SOLVED] Forum Expert to Forum Guru
    By NeedForExcel in forum The Water Cooler
    Replies: 4
    Last Post: 09-16-2015, 09:02 AM
  3. Hi All... I am new to this forum and I have a purpose to join this forum.
    By sansri005 in forum Hello..Introduce yourself
    Replies: 2
    Last Post: 09-04-2015, 04:57 AM
  4. Replies: 8
    Last Post: 01-16-2015, 07:21 AM
  5. [SOLVED] Can not access the Forum Veterans forum
    By Tony Valko in forum Suggestions for Improvement
    Replies: 3
    Last Post: 09-01-2014, 08:01 PM
  6. Forum Expert vs Forum Guru
    By TMS in forum The Water Cooler
    Replies: 21
    Last Post: 07-02-2013, 08:18 PM
  7. Replies: 22
    Last Post: 10-31-2012, 01:29 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 1